Ben je op zoek naar het beste regenpak voor jouw outdoor activiteiten? Dan hebben we hieronder een zeven fijne modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn geselecteerd.
Wat is het beste regenpak? Test, reviews en top 7
Als beste regenpak uit onze test komt Patagonia Dirt Roamer. Dit duurzame pak is geheel waterdicht, winddicht en ademend. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en er zijn heren en dames modellen
In dit artikel staan korte en heldere reviews van de 7 beste regenpakken die op dit moment verkrijgbaar zijn. Lees de review en de test en bekijk welk model het beste bij jouw wensen aansluit.
Merk / model regenpak | In het kort | Beste regenpak voor | Score |
---|---|---|---|
Craft Core | Beste regenpak voor dames | ideaal op de fiets. | 4/5 |
AGU Original | Van Nederlandse bodem | degelijk regenpak voor op de fiets. | 3/5 |
RevolutionRace Typhoon | Goede prijs / kwaliteit verhouding | outdooractiviteiten zoals hiken en fietsen. | 4/5 |
Berghaus Paclite | Beste lichtgewicht model voor hiken | voor hikes en buiten avonturen. | 4/5 |
Decathlon | Goed goedkoop model, handig voor op de fiets | fietsen, alledaags gebruik. | 3/5 |
Patagonia Dirt Roamer | Duurzaam en hip | Beste keuze vooor extreme activiteiten. | 4/5 |
Hema regenpak | Goedkope regenkleding een voor kleine bui | noodgevallen. | 2/5 |
Craft – favoriet voor op de fiets
Materiaal: polyester.
Pasvorm: sportief en damesmodellen zelfs vrouwelijk.
Wat is leuk: licht, gemaakt om te sporten.
Wat is minder: beperkt verkrijgbaar.
Kopen: regenbroek vanaf 89 euro, regenjas vanaf 89 euro.
Craft is mijn favoriete regenkleding voor tijdens het sporten. Wanneer ik zelfs maar twijfel of het gaat regenen ’s morgens, dan draag ik deze regenjas tijdens mijn hardloopronde. Niet op warme dagen, maar wel op dagen dat de regen me net teveel zou kunnen afkoelen. Deze mooie dames regenjas valt vrouwelijk en is verkrijgbaar in mooie kleuren (onder andere lichtroze, maar ook in zwart met reflectoren). Het herenmodel is uiteraard niet getailleerd. Ik doe er ondertussen al weer een paar jaar mee, dus bezit een verouderd model. Maar de kwaliteit is er de laatste jaren echt niet op achteruit gegaan!
AGU – van Nederlandse bodem
Materiaal: gerecycled polyester.
Pasvorm: sportief vallend (geschikt voor lang lichaam).
Wat is leuk: degelijk regenpak, ideaal voor op de fiets.
Wat is minder: oogt nogal degelijk en weinig spannend.
Kopen: voor 134 euro in zwart, geel of blauw.
Dit regenpak is ideaal voor op de fiets. Je kan het klein opvouwen en dus makkelijk meenemen. Daarbij trek je het snel aan wanneer het (plotseling) gaat regenen. Het pak is gesneden voor een lang lichaam en past dus vrijwel altijd. Het oerdegelijke pak is van Hollandse bodem en AGU maakt al sinds de jaren 70 dit soort pakken. En al die jaren worden ze al goed ontvangen door outdoor liefhebbers. Dankzij de reflectoren op het pak ben je goed zichtbaar tijdens een regenbui. Wij moesten even wennen aan het pak omdat het materiaal wat minder flexibel is dan bij ons geliefde AGU regenpak, maar de prijs is dan ook ook in een heel andere categorie. Qua prijs kwaliteit, is dit het beste regenpak wat we gevonden hebben. We hebben zelfs iemand gesproken die dit dames regenpak al 15 jaar gebruikt.
RevolutionRace – beste keuze qua prijs / kwaliteit
Materiaal: 100% polyester
Pasvorm: sportief vallend met hoge kraag.
Wat is leuk: klein opvouwbaar, lichtgewicht en zeer ademend.
Wat is minder: ritsen onder de armen lopen niet altijd even soepel.
Kopen:.
Wie op zoek is naar een goed dames regenpak voor outdoor activiteiten, hoeft niet verder te zoeken. RevolutionRace heeft met regenpak Typhoon een prachtig aanbod voor je. De prijs is vriendelijk, het ademend vermogen groot, de jas is bestand tegen flinke regenbuien en je kan er vrij in bewegen. Dat een regenpak van deze kwaliteit zich zo klein op laat vouwen is verbazingwekkend. Deze regenjas gaat altijd in de wandelrugzak en ik draag hem ook nog eens graag tijdens het hardlopen.
Berghaus Paclite – beste lichtgewicht regenpak voor hiken
Materiaal: Gore-tex Paclite.
Pasvorm: ruim vallend.
Wat is leuk: klein opvouwbaar en licht gewicht.
Wat is minder: alleen als herenregenpak verkrijgbaar.
Kopen: jas vanaf 199 euro, broek vanaf 159 euro verkrijgbaar.
Dit technisch goede regenpak van Berghaus is ideaal voor heren die graag wandelen en hiken. Helaas hebben we in Nederland de Paclite regenjas voor dames niet gevonden (al is deze er wel). Dit model koop je niet voor eenmalig gebruik. Berghaus Paclite is waterdicht, winddicht en ademend materiaal gemaakt en draagt daardoor comfortabel. De pasvorm is degelijk en iets aan de ruime kant. Voor ons geen probleem, vooral op de koudere dagen is het fijn dat hier ook nog een midlayer onder past. Het hele pak weegt in maat slechts 700 gram en past eigenlijk altijd in onze wandelrugzak. Ideaal voor wandelaars en hikers die regenkleding mee willen nemen (wat we in de bergen sowieso aanraden om te doen). Vergeet niet om het regelmatig te wassen, dan gaat hij jarenlang mee.
Decathlon – fijn voor op de fiets
Materiaal: polyester.
Pasvorm: toegespitst op fietsers, capuchon kan over fietshelm en rugpand iets langer.
Wat is leuk: klein opvouwbaar regenpak voor gunstige prijs.
Wat is minder: niet geschikt voor sport, meer voor korte fietstochten.
Kopen: regenbroek vanaf 24,99 euro, regenjas vanaf 35 euro.
Een degelijk regenpak voor op de fiets voor nog geen 60 euro. Decathlon heeft het. Het materiaal is dun en niet heel erg geschikt voor outdoor activiteiten. Het is meer een pak voor wie regelmatig naar het werk fietst. Van A naar B, niet een inspannend route voor je plezier. Het pak heeft een fijne schnitt, draagt comfortabel en houdt je tot 2 uur waterdicht. Maar het gaat waarschijnlijk niet jarenlang mee en het ademend vermogen is beperkt. Wanneer je snel zweet is dit pak niet geschikt voor je, want dan wordt je alsnog drijf nat.
Patagonia Dirt Roamer – duurzaam en hip regenpak
Materiaal: 100% PFC vrij polyester.
Pasvorm: sportief, volgt de lijnen van het lichaam, minder geschikt voor lange lichamen.
Wat is leuk: ultra licht, sterk en ademend materiaal.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: regenbroek voor 260 euro, regenjas vanaf 287 euro.
Patagonia staat bekend als één van de duurzaamste outdoor merken, dit regenpak is gedeeltelijk van gerecyclede materialen gemaakt, PFC vrij en Fair Trade gecertificeerd. Het bestaat uit een anorak regenjas en regenbroek. De Dirt Roamer lijn van Patagonia is officieel een fietskleding lijn, maar dit regenpak behoort tot onze favorieten en niet alleen voor fietsers. Wij dragen het pak ook graag tijdens trekkingen en bij wandelingen vanuit huis. De pak is van ademend, waterdicht en winddicht materiaal. Dus technisch zit het helemaal goed. En het ziet er ook nog eens hip uit, voor wie dat belangrijk vindt. Enig nadeel is de prijs, voor het hele waterdichte pak ben je zo 500 kwijt. Maar dan heb je wel een duurzaam pak waar je jarenlang mee kan doen.
Hema regenpak – goedkope regenkleding voor kleine bui
Materiaal: polyester.
Pasvorm: pofferig, ruim.
Wat is leuk: goedkoop regenpak.
Wat is minder: matige kwaliteit, vooral geschikt om voor geval van nood bij je te hebben.
Kopen: voor 35 euro voor volwassenen, 26 euro voor kinderen.
De Hema regenkleding verdient niet echt een plek in dit overzicht, maar omdat we er veel vragen over krijgen hebben we het pak toch opgenomen. Het pak ademt niet en is niet van al te beste kwaliteit. Wanneer je iets zoekt om regelmatig te gebruiken, is dit niet jouw pak. Maar als je een pak zoekt om in de auto of rugzak te bewaren ‘voor een geval van nood’ dan is dit een overweging waard. Je kan dit best een paar minuten tot een uur dragen. En ook wel meer dan één keer, maar het is niet het soort pak wat je met plezier draagt of wat prettig zit. Het kost dan ook vrij weinig.
De beste regenpakken voor kinderen
Buiten spelen is gezond voor kinderen. Dat is wetenschappelijk bewezen. Helaas werkt het weer niet altijd mee. Gelukkig kunnen kinderen met een goed regenpak gewoon naar buiten. Onze kinderen zijn het hele jaar buiten. ’s Winters in de sneeuw en de rest van het jaar in het bos, op het voetbalveld of ‘gewoon buiten’. We hebben daardoor de nodige ervaring opgedaan met het kopen van regenkleding voor kinderen. Zit jouw kind op een buiten BSO? Of speelt het ongeacht het weer graag buiten? Dan zijn onderstaande regenpakken voor kinderen een uitstekende keuze!
Kinderregenpak: top 3
Hieronder staan onze favoriet regenkleding voor kinderen. Alle modellen zijn geschikt voor jongens en meisjs. In sommige gevallen zijn het uniseks modellen. In andere gevallen is er een apart model voor jongens en een apart pak voor meisjes.
Reima: waterdichte outdoorkleding voor kinderen
Materiaal: polyester.
Pasvorm: casual en doordacht ontwerp. Instelbare broek.
Wat is leuk: waterdicht, super slijtvast en duurzaam.
Wat is minder: snel uitverkocht en nog maar beperkt verkrijgbaar.
Kopen: Jas vanaf 46 euro en regenbroek heel kinderregenpak vanaf 60 euro.
Dit regenpak van Reima is officieel geen ‘pak’ omdat de broek en de regenjas voor kinderen los verkrijgbaar zijn. Deze regenkleding is ideaal voor kinderen die veel buitenspelen, bijvoorbeeld omdat ze op een buiten BSO zitten. De kleding is waterdicht, slijtvast en makkelijk schoon te maken. Wij zijn bovendien fan omdat het hele duurzame outdoorkleding is.
Btwin: ideaal regenkleding voor op de fiets
Materiaal: polyester.
Pasvorm: casual ruimvallend.
Wat is leuk: opvallende kleur, aantrekkelijke prijs.
Wat is minder: jas en broek los te koop.
Kopen: Jas en broek los verkrijgbaar voor €17,95 per stuk.
Dit regenpak van Btwin (het fietsmerk van Decathlon) is speciaal ontworpen voor op de fiets. De felgele jas is wellicht niet het meest stijlvol, maar wel zo opvallend dat kinderen veilig de weg op kunnen.
Wij vinden vooral de prijs erg aantrekkelijk. Voor nog geen 35 euro koop je een prima keuze voor je kind.
Color kids – warme regenkleding voor peuters en kleuters
Materiaal: polyester.
Pasvorm: casual.
Wat is leuk: slijtvast, waterdicht en gevoerd (warm).
Wat is minder: alleen verkrijgbaar tot maat 128
Kopen: Compleet kinder regenpak vanaf 43,95
Dit regenpak voor kinderen van Color kids is verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende uitvoeringen. De regenkleding is 8.000 waterkolom waterdicht en dun gevoerd met fleece. Hierdoor is deze regenkleding niet alleen waterdicht, maar ook lekker warm.
Deze kleurrijke regenkleding is bestand tegen de guurste weeromstandigheden. Het enige nadeel? Ze zijn alleen verkrijgbaar in kleine maten. Is je kind langer dan 128 centimeter, dan zal je een ander keuze moeten maken.
Zo hebben we deze regenpakken getest
Dit zijn volgens ons de beste regenpakken die je op dit moment kunt kopen. Onze test vind het hele jaar door plaats, al sinds 2017 testen we regenpakken en andere outdoorkleding en gear. Deze tests worden gedaan door een breed team van outdoorliefhebbers, woonachtig over de hele wereld. We wandelen, fietsen, klimmen, hardlopen, trailrunnen en laten de hond uit onder alle weersomstandigheden. Vier keer per jaar komen we met het team samen om onze favorieten producten uit te wisselen, te evalueren en nieuws uit de markt te delen. Naast de kleding die we zelf kopen, krijgen we voor onze tests ook regelmatig regenkleding toegestuurd van producenten om te testen. Alle toegestuurde kleding wordt getest en wanneer de test een update krijgt, worden deze producten verwerkt. Je kan er dus zeker van zijn, dat dit de meest actuele stand van zaken is van alle producten die wij kennen.
Waar kan je goede regenkleding kopen?
Wat voor jou de beste keuze is, is een hele persoonlijke keuze. Wanneer je regenkleding zoekt om in te sporten, kies dan voor een pak wat voor die sport bedoeld is. Koop dit bij een sportwinkel. Dat kan ook online, bijvoorbeeld bij één van onderstaande, gespecialiseerde webshops.
Goed regenpak kopen, waar moet je op letten?
Wanneer je een regenpak koopt is het voornaamste belang dat je droog blijft tijdens een regenbui. De regenkleding moet echt waterdicht zijn. Dat punt is waarschijnlijk voor iedereen wel duidelijk. Maar wel veel minder mensen aan denken, is dat goede outdoorkleding ook moet kunnen ‘ademen’. Het zogenaamde ademende vermogen zorgt ervoor dat vocht onder je regenpak (zweet) effectief afgevoerd kan worden. Je kan je misschien wel voorstellen dat niet-ademende kleding verstikkend kan voelen. Daarom beschrijven we hieronder waar je op moet letten bij het kopen van een regenpak.
- Winddicht
- Waterdichtheid
- Ademend
- Pasvorm
- Gewicht
- Opvouwbaar
Waterdicht en winddicht
De belangrijkste factoris dat de kleding waterdicht is. Je wilt immers droogblijven.
Goede regenkleding is gemaakt van materiaal dat water afstoot. Dat kan katoen zijn wat met een coating waterdicht is gemaakt, maar de betere regenpallem zijn gemaakt van waterdichte materialen zoals PVC en polymeer. Je kunt zelf controleren hoe goed regenkleding waterdicht is. Bij iedere regenjas staat aangegeven hoeveel waterdruk de jas aankan voordat hij gaat doorlekken. Dit wordt aangegeven in waterkolom. Hoe hoger dit getal, hoe meer waterdicht de jas is.
Een goed regenpak heeft minimaal een waterkolom van 5.000 mm.
Wij raden zelfs aan om regenkleding te kopen met een waterkolom van 10.000 mm of hoger.
Let op het ademende vermogen
Wanneer je de regenkleding wil gaan gebruiken om te wandelen of fietsen, is het belangrijk dat je ook naar het ademend vermogen van de jas kijkt. Er is niet zo vervelend dan een regenjas die weliswaar de regen buiten houdt, maar waar je van binnen drijfnat wordt van het zweet.
Een goed voorbeeld van ademend materiaal is Gore-Tex. Dit is een speciaal ontwikkeld membraan waardoor water niet naar binnen kan doorsijpelen, maar je zweet wel afgevoerd kan worden. Vergelijkbare membranen zijn: Sympatex (milieuvriendelijk) en eVent.
Bij sommige outdoorjassen zitten er onder de oksels extra ritsen voor ventilatie. Als je een jas koopt wat gemaakt is van goed ademend materiaal is dit absoluut niet noodzakelijk, maar bedenk dat zelfs de best ademende materialen niet op kunnen tegen een openstaande rits.
Pasvorm van je regenkleding
Een opstaand randje aan de capuchon, lange mouwen of genoeg ruimte in de taille. Een pasvorm is net zo persoonlijk als je eigen lichaam. Wat voor ons een fijne pasvorm is, kan voor iemand anders totaal onaangenaam zijn. Pas het regenpak dus. Niet alleen even snel voor de spiegel, maar loop er echt even een rondje mee. Zit het lekker? Knelt het niet? Zijn de mouwen en pijpen lang genoeg? Is de rug goed bedekt? Ook als je op de fiets zit? Pas een regenjas in combinatie met een dikke trui, zodat je zeker weet dat deze niet te strak zit. Echt, neem gewoon even de tijd. Het loont.
Het gewicht en is het opvouwbaar
Kijk naar het gewicht. Wanneer je veel wandelt, neem je het pak waarschijnlijk mee in je wandelrugzak. Hoeveel ruimte neemt het dan in? Is het regenpak klein opvouwbaar? De modellen uit dit artikel zijn allemaal klein opvouwbaar. En het Hema pak trouwens ook. Zo neem je het makkelijk mee, ook wanneer de kans op regen nihil is.
Capuchon
Een goed regenpak heeft een capuchon. Bij extreem noodweer heb je niks aan een paraplu. De wind zorgt dat de regen er onder komt en trekt je heen en weer. Een goede capuchon blijft gelukkig wel altijd zitten en houdt je droog. Het fijnste is als je capuchon een klepje heeft. Hierdoor komt er geen regen in je ogen als je op de fiets zit.
Zakken
Als je gaat wandelen zijn een paar zakken in je regenjas handig voor het opbergen van je telefoon of camera. Idealiter zijn de zakken van je regenjas met een rits af te sluiten. Let ook hierbij weer goed of de ritsen met een flap beschermd zijn tegen regen. Ben je van plan om veel met een rugzak te gaan wandelen? Koop dan een jas waarbij de zakken wat hoger zitten. Dan weet je zeker dat de heupband van je wandel rugzak niet in de weg zit.